• Op 6 mei 1932 werd in Balgoij de voetbalvereniging B.V.V. opgericht, welke naam enkele jaren later veranderde in ‘Balgoy’. Vanaf de jaren vijftig, toen ook Nederasselt een groot aandeel in het ledenaantal had, werd onder de naam v.v. DIOSA gevoetbald. Sinds 1967 kent DIOSA ook een korfbaltak en zijn we sinds de fusie in 2017 één vereniging waar gevoetbald en gekorfbald kan worden. Daarnaast is het behouden en versterken van de sociale verbondenheid van de inwoners van Balgoij en Nederasselt, maar ook ieder ander die zich daar thuis voelt, een belangrijk uitgangspunt van onze vereniging. 
     
    Dat sc DIOSA op 6 mei aanstaande 90 jaar bestaat willen we graag met een ieder vieren op zondag 8 mei 2022. Op deze jubileumdag speelt het eerste team van zowel korfbal als voetbal thuis, zullen we stilstaan bij het 90 jarig jubileum van onze vereniging en zal na afloop van de wedstrijd van het eerste voetbalelftal een feest losbarsten.  

    Aangezien door corona de afgelopen twee jaar geen nieuwjaarsreceptie gehouden kon worden, zullen we deze jubileumdag ook aangrijpen om de jubilarissen van de afgelopen twee jaar alsnog in het zonnetje te zetten én om de sportiviteitsprijs uit te reiken.  

    Voor de jeugd zal er tijdens de seizoensafsluiting nog apart aandacht worden besteed aan dit jubileum. Meer informatie hierover volgt nog.