• Familie ‘Arnoud de Groot’ wint 48ste DIOSA familievoetbaltoernooi!

 • Afgelopen zondag 9 juni werd voor de 48e maal het Diosa familievoetbaltoernooi georganiseerd op sportpark “de Wissen” in Balgoy. Zestien seniorenelftallen en zestien jeugdteams streden om de eer van beste voetbalfamilie van Balgoy, Nederasselt e.o.. Winnaar van het toernooi, één van de grootste in de regio, werd uiteindelijk de familie ‘Arnoud de Groot’. In een spannende finale werd de familie ‘Artz’ in de laatste seconde van de speeltijd verslagen.

  De meeste van de meer dan 500 toeschouwers vonden dat uiteindelijk het sterkste team winnaar was geworden. Het was een lange dag met uitstekend voetbalweer voor alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Op de velden stond bovenal sportiviteit, maar ook gezelligheid hoog in het vaandel, waardoor we kunnen spreken van een zeer geslaagd evenement.

  Ook voor het jeugdtoernooi was volop belangstelling. Bij de jeugd t/m 10 jaar bleek de familie van Haren / vd Boogaard de sterkste te zijn en bij de jeugd t/m 15 jaar ging de familie Klaassen / van Haren met de eer strijken. Natuurlijk werd er enthousiast en fanatiek gevoetbald, waarbij ook dit jaar weer de sportiviteit voorop stond. De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar de familie Theunissen.

  Naast een hele dag kijken naar attractief voetbal was er volop gelegenheid om zich te vermaken. De oudere jeugd kon zich uitleven op een heuse stormbaan, terwijl de jongeren zich op het luchtkussen konden wagen of zich konden laten schminken.

  De prijsuitreiking werd traditioneel begeleid door de DIOSA familiemiss. Dit jaar is Hilde van Haren, “Miss DIOSA”. Door haar spontaniteit en enthousiasme werd de prijsuitreiking een ware happening.

  Nadat de champagnekurken hadden geknald en het “We are the Champions” had geklonken, was het nog lang onrustig en bovenal oergezellig in de feesttent aan de Eindsestraat op de grens van Balgoy en Nederasselt.

  Alle deelnemers, toeschouwers en natuurlijk onze sponsoren ‘DANKJEWEL’!

 • De volledige uitslagen van de wedstrijddag: