• Ons bereikte het droevige bericht dat sc DIOSA-lid Peter de Bruijn op 66-jarige leeftijd is overleden.   

  Peter begon op 7-jarige leeftijd als voetballer bij v.v. DIOSA. Vanaf z’n 12de ging hij keepen.
  Daarna ging hij door naar de senioren en keepte in het 1ste tot hij zo’n 30 jaar was. Een kampioenschap heeft hij nooit behaald.
  Peter was gedreven, fanatiek en wilde altijd winnen. In een lager team gaan spelen deed hij niet.
  In 1983/1984 volgde een overstap naar de korfbaltak van DIOSA en werd hij trainer van het 2de. Een jaar later had hij alle seniorenteams onder zich en zette hij het korfbal op de kaart bij DIOSA. In de loop der jaren behaalde hij met de seniorenteams de nodige kampioenschappen en bracht het korfbal bij DIOSA naar een hoger niveau. 

  Na een jaar of 10 ging hij bij andere verenigingen als korfbaltrainer aan de slag. Ook met die verenigingen behaalde hij de nodige kampioenschappen en bracht hij de teams naar een hoger niveau. Daarnaast is hij trainer van twee district teams geweest en heeft hen succesvol begeleid.
  Zo is Peter in de loop der jaren een aantal malen geswitcht tussen DIOSA en andere verenigingen.

  Peter was in zijn jonge jaren altijd een actief lid. In zijn voetbaltijd was hij jeugdleider en ging mee als leider op de vele voetbalkampen en zijn er de nodige avonturen beleefd.
  Samen met Els deed hij mee aan de vossenjachten tijdens de korfbalkampen. Ook viel hij in als jeugdtrainer, organiseerde hij acties om geld in te zamelen, tapete hij de blessuregevoelige meiden en nog veel meer. In 1985/1986 werd hij dan ook uitgeroepen tot duizendpoot van de vereniging.

  Maar Peter was niet alleen korfbaltrainer, zo was hij ook actief scheidsrechter en heeft hij op hoog niveau voor de KNKV gefloten. Scheidsrechter is hij gebleven tot op het laatste toe. Afgelopen zondag 3 juni floot hij als KNKV-scheidsrechter de laatste wedstrijd van de competitie van het 1ste bij DIOSA. 

  Ondanks dat zijn korfbalactiviteiten de laatste jaren buiten de vereniging lagen, bleef Peter altijd verbonden met DIOSA. Hij bezocht trouw de wedstrijden van het 1ste van voetbal en later ook korfbal. Kon hij er niet bij zijn, dan vroeg hij naar de uitslagen.

  Iedereen kende Peter als de persoon met een duidelijke eigen mening en een eigen visie op zaken;  wat hij deed, deed hij op zijn manier.  
  Ook weten we dat hij slecht tegen verlies kon, maar in de kantine werd alles snel vergeten na een aantal biertjes en de gezelligheid daar.
  Peter genoot van het samenzijn en de gezelligheid in de kantine. Zijn trouwe aanwezigheid gaan we missen. 

  Bestuur en leden van de vereniging wensen Els, zijn familie en zijn vrienden veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.