• Over SC Diosa

  DIOSA – Over onze sportclub

  Sc DIOSA is de sportclub van Balgoij en Nederasselt voor voetbal en korfbal. In ons zwart-gele tenue worden er wekelijks wedstrijden gespeeld. DIOSA 1 en 2 voetbal en DIOSA 1 Korfbal sporten natuurlijk prestatiegericht, maar sc DIOSA is in hart en nieren een amateurclub: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

  Sportcomplex
  De thuishaven van sc DIOSA is gelegen aan de Eindsestraat tussen de dorpen Balgoij en Nederasselt in. Ons sportpark genaamd ‘De Wissen’ beschikt over 2 voetbalvelden, 1 korfbalveld en een trainingshoek. Daarnaast zijn er 7 kleedkamers, een EHBO-ruimte, 2 materiaalruimtes en een kantine. We zijn er trots op dat sc DIOSA een belangrijke ontmoetingsplaats is voor jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Het is na de basisschool de meest bezochte plek van beide dorpen!

  Voetbal
  Elk weekend worden er wedstrijden gevoetbald onder de vlag van de KNVB. Doordeweeks worden er voor alle elftallen voetbaltrainingen verzorgd op de voetbalvelden en/of het trainingsveld. Op dit moment zijn er 5 senioren elftallen en 10 jeugdelftallen actief.

  Korfbal
  Op hetzelfde sportpark worden ook korfbalwedstrijden gespeeld onder het toeziend oog van de KNKV. Wekelijks worden er korfbaltrainingen gegeven aan jeugd- en seniorenteams. Momenteel hebben we 7 jeugdteams en 5 seniorenteams waarvan 2 Midweekteams. Korfbal kent een veld- en een zaalcompetitie. Voor de zaalcompetitie maken we gebruik van de sporthal in directe omgeving.

  Jeugd
  Zowel in het voetbal als het korfbal heeft sc DIOSA teams in de jeugd. Elk jeugdteam heeft tenminste 2 leid(st)ers en 1 train(st)er. De lijnen naar de jeugdcommissie of het hoofdbestuur zijn kort.
  De jeugd voetbalt onder SJO DIOSA-Niftrik, een samenwerking van beide sportclubs. Er zijn 2 korfbalteams die een combinatieteam vormen met Playing Girls Niftrik.
  Door op deze manier de samenwerking op te zoeken met een andere sportvereniging kunnen we samen teams blijven vormen en kan de jeugd toch bij onze eigen club lid blijven.

  Vrijwilligers
  Betaalde krachten zijn op de vingers van 1 hand te tellen. Elke speler/lid betaalt contributie, maar sc DIOSA kan de contributie laag houden dankzij de vele vrijwilligers die kosteloos hun beste beentje voorzetten. Denk aan gepassioneerde (jeugd)trainers die zich inzetten voor onze club en onze eigen scheidsrechters die zorgen voor een sportieve begeleiding van vele wedstrijden. Ook buiten het veld zijn vrijwilligers voor de club bezig. Denk aan de groenploeg, de onderhoudsploeg en de vele barvrijwilligers.

  Activiteiten
  Sc DIOSA bruist van de activiteiten! In het begin van de zomer worden er jeugdkampen georganiseerd en jaarlijks vindt in juni het Familievoetbaltoernooi plaats. In 2007 werd het 75 jarig jubileum van de voetbalclub groots gevierd en in 2017 vierden we het 50 jarig jubileum van de korfbaltak.

  Wat sc DIOSA zo’n mooie club maakt?
  Wekelijks wordt er met veel plezier getraind en sportieve wedstrijden gespeeld, iedereen zet zich in en samen bouwen we aan een nog betere en sportieve sportvereniging!